Szülésfelkészítő tanfolyam | RMC Magzati Medicina Központ
Szülésfelkészítő tanfolyam a II. kerületben.

Szülésfelkészítő tanfolyam

Tanfolyamunk célja, hogy segítsük a kismamák testi és lelki felkészülését, magabiztosságot adjunk a terhességhez, a szüléshez, valamint pici babájuk ellátásához. Minden trimeszter más szempontból fontos és kihívás is egyben, ezért a tanfolyam anyagát három részre bontottuk, lehet csak egyes harmadokra bejelentkezni, illetve teljes tanfolyamot is elvégezni.

Az első trimeszterben részletes felvilágosítást kapnak a résztvevők az adott trimeszterben esedékes vizsgálatokról - melyekből a legfontosabb a 12. heti kiterjesztett kombinált szűrés -, valamint arról, mi zajlik le az anya és a magzat szervezetében. Sok tévhit kering a terhesség alatt tiltott dolgokról. Ezeket is szeretnénk tisztázni annak érdekében, hogy a 9 hónap a kismamák számára ne az értelmetlen lemondásokról, hanem a nyugodt és élvezetes babavárásról szóljon.

A második trimeszterben a beszélgetés az aktuális vizsgálatokról (második trimeszteri UH-os anomália szűrés), a baba fejlődéséről, a baba-pszichéről, valamint az anyai szervezetben zajló változásokról folyik. Ennél a találkozásnál a testmozgás is téma, a kismamák gyakorlati tippeket, feladatsort kapnak, amellyel csökkenthetik a testsúlynövekedés okozta izom- és ízületi fájdalmakat. Itt már elkezdjük gyakorolni a szülés során alkalmazandó légzéstechnikákat is.

A harmadik trimeszter legfontosabb témája maga a szülés. A kismamákat párjukkal együtt készítjük fel a szülés folyamatára és technikáira, ehhez szeretnénk a legtöbb segítséget megadni elméleti és gyakorlati szempontból is. Milyen szülések léteznek? Mire jó a gátmasszázs? Milyen légzéstechnikákat alkalmazhatunk szülés során? Mit vigyünk magunkkal a kórházba? Mikor van itt az idő? Mik a szülés figyelmeztető jelei?  Mi az a nyákdugó? Mik a magzatvízelfolyás jelei? Mik a fájdalomcsillapítás lehetőségei? A szülésnek milyen szakaszai vannak? Mi a császármetszés és mikor alkalmazzák? Mit takar az Apgar érték?  Mi történik a szülés után?

Kapcsolódó szolgáltatások: