Dr. Kusnyerik Ákos Ph.D.

Szemész szakorvos

A Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán diplomázott 2001-ben. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetem Szemészeti Klinikáján kezdte el szemészeti tanulmányait. 2003 és 2006 között a Fővárosi Szent István Kórház Szemészeti osztályán microincisiós technikával cataracta ellenes műtéteket is végzett. Szemész szakvizsgáját követően a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában végezte PhD tanulmányait, melynek keretében a tübingeni Karls Eberhardt Egyetem Szemészeti Klinikáján Prof. Eberhart Zrenner kutatócsoportjának tagjaként a retina implantátumok fejlesztésébe kapcsolódott be. Hazatérését követően Magyarország is sikeresen csatlakozhatott a látássérültek életminőségét javító nemzetközi retina implantátum beültetési programba. Jelenleg is aktívan résztvesz a retina és képalkotó módszerek fejlesztésével foglalkozó nemzetközi kutatási programokban. 2010 óta a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján dolgozik mint tudományos munkatárs, szemész szakorvos.  

Kutatásai mellett fő szakmai érdeklődési területe az általános szemészeti kórképek, a szemüreg és szemhéjak betegségei, valamint az endokrin betegségek kapcsán kialakuló szemészeti kórképek és azok kezelése.

Nős, egy kislány és egy kisfiú édesapja. Szabadidejében szívesen kirándul családjával, olvas és sportol.
Kiemelt területek: 
Az orbita betegségeivel kapcsolatos kivizsgálás, kezelés
Általános szemészet (kivizsgálás-, szűrővizsgálatok, kezelés)
A szemfelszín betegségei (kivizsgálás-, szűrővizsgálatok, kezelés)
A szem fénytörési hibáinak vizsgálata, kezelése (pl. szemüveg-, kontaktlencse ellenőrzés)
Szárazszem betegség vizsgálata, kezelése; gyerekszemészeti vizsgálatok (pl. fénytörési hibák- a látóélesség ellenőrzése és korrigálása)
Szisztémás betegségek szemészeti szövődményei (pl. cukorbetegek szemészeti gondozása)
Szemészeti genetikai vizsgálatok: öröklődő szembetegségek vizsgálata és gondozása (pl. retinitis pigmentosa, LHON stb.)
A retina betegségei
Kusnyerik Ákos
Rendelési idők: 
Hétfő: 
Kedd: 
Átmenetileg nem rendel.
Szerda: 
Csütörtök: 
Péntek: 
Szombat: