Hogyan készüljek a vizsgálatra? | RMC Magzati Medicina Központ

Hogyan készüljek a vizsgálatra?

Az első trimeszteri vizsgálat vérvételből és ultrahang vizsgálatból áll. Nem szükséges éhgyomorra érkezni, csak abban az esetben van erre szükség, ha nálunk jár terhesgondozásra és egyéb vizsgálatok miatt esedékes a vérvétel is. (Ilyen esetben reggeli időpontot kérjen.) A második és harmadik trimeszteri szűrés csak ultrahang vizsgálatból áll.

Mivel a szűrővizsgálatokat időkorlát nélkül végezzük, előfordulhat, hogy az átlagosan 60 perces vizsgálat akár több órára is elhúzódik, és a következő páciensünknek várnia kell.

De természetesen, ahogy minden vizitünk esetében, úgy itt is nagyon törekszünk arra, hogy tartsuk az előjegyzett időpontokat, de ez nem mehet a szakmaiság kárára.

Ott igyekszünk időt spórolni, ahol tudunk, például az adminisztrációs időt igyekszünk csökkenteni. Minden első trimeszteri vizsgálatra érkező páciensünk előzetesen kap egy e-mailt, amelyben kérjük, hogy a következő anyagokat olvassa el előzetesen, és amennyiben teheti, már aláírva hozza el nekünk. Ezzel az adminisztrációra fordított időt szeretnénk csökkenteni.

  • Belegyező nyilatkozat a vizsgálat elvégzéséhez
  • Anamnézis lap
  • Kutatási hozzájáruló nyilatkozat
  • Szolgáltatási Szerződést, amennyiben nem járt még Rendelőnkben

Második és harmadik trimeszteri szűrésre érkező pácienseinknek nem küldünk e-mail, mivel ezek során rövidebb az adminisztráció. De őket is kérjük, hogy 15 perccel az időpontjuk előtt érkezzenek meg, hogy a szükséges adminisztrációt elvégezzük.

A PrenaTest™, valamint az invazív vizsgálatok indikációjának felállítása, és az eredmények értékelése genetikai konzultáció keretében történik, ezen vizsgálatokra asszisztenseink adnak időpontot a vizit során.